Kontakty

Žďárská 158
592 14 Nové Veselí

Telefon: 566 667 104

Mail: sokol@noveveseli.cz

Historie Biketrialu v Novém Veselí

Počátek Biketrialu nebo také Cyklotrialu je datován na druhý týden v měsíci květnu roku 2006, kdy dva již vysloužilí jezdci tohoto nového sportu se domluvili a nejenom své potomky začali vyučovat mistrovské jízdě přes překážky.

Prvním zakladatelem byl Marek Štikar z Matějova a druhým Jiří Mikla z Nového Veselí. V počátcích na tréninky chodilo okolo 18 dětí a s postupem času se počet členů ustálil na šesti - Martin Dvořák, David Kotík, Michal Pavlík, Vojtěch Štikar, Dominik Mikla a Jiří Rössler. Zpočátku kluci začínali jezdit na klasických kolech, na nichž se naučili udržovat rovnováhou a nejzákladnější prvky cyklotrialu. Posléze s přibývajícími zkušenostmi si začali jezdci pořizovat kola pro jízdu přes překážky a to se díky podpoře rodin podařilo. Protože na klasických kolech se přes překážky, aniž by se kolo polámalo, jezdit nedá. Dále pak tito nadšenci zapojili své rodiče pro vybudování tréninkového „plácku“ směrem na Polnou. Na tento „plácek“ jeden sehnal palety, druhý pneumatiky, třetí netradiční překážky ze dřeva a čtvrtý zařídil naše první dresy. Tím kdo sehnal naše první dresy, byl tatínek Michala, který se nakonec stal naším třetím trenérem.

První závodní zkušenosti kluci získali v Hamrech nad Sázavou v srpnu roku 2006 na tzv. „Sranda závodu“, kdy se jej mohli zúčastnit i jezdci bez licencí. Další zkušenosti kluci sbírali v letních měsících roku 2007 na závodech v Brně a Blansku. Pro rok 2008 je cílem – vyřízení ročních licencí, zúčastnění se všech závodů i těch nevzdálenějších, protože se závody jezdí např. v Olomouci, Českém Krumlově i v Březové u Sokolova tzn. po celé republice a vše je závislé na finanční podpoře rodičů a sponzorů. Aby jezdci neztratili svoje získané zkušenosti v zimních měsících, tak se svolením vedení TJ Sokolu, jezdíme na kolech v přísálí Sokolovny. Díky tomu vylepšujeme formu pro nadcházející sezónu.

Pokud Vás zajímá náš sport a ptáte se "Co je to ten Biketrial a jak začít?", tak klikněte zde.

Popřípadě se může obrátit osobně, telefonicky či písemně na trenéry Biketrial Teamu Nového Veselí a věřím, že Vám rádi zodpoví jednotlivé dotazy. Kontakty jsou:

p. Marek Štikar, tel. 728 925 376, e-mail: stikar58@seznam.cz

p. Vladimír Pavlík, tel. 777 062 638,e-mail: pavlik.ros@centrum.cz

p. Jiří Mikla, tel: 605 716 061, e-mail: j.mikla@atlas.cz

Z našeho kalendáře